Riga 2012, dag 2

Dag 2 på Rigaresan började med specialfrukost i a la carte-restaurangen ombord på båten, och sedan blev det transport till Tallink hotel Riga där vi bor. Jag bor med Zaida (yay!), och gårdagen bestod av fri tid och en inplanerad guidad rundtur.


IMG_8382
Mitt och Zaidas rum


5
Cilla och Frida


6
Söt-Frida!


7
Fina Viola!Efter att vi hade checkat in på hotellet var vi ett par stycken som passade på att shoppa lite. Jag som har varit i Riga två gånger tidigare visste exakt vart jag ville gå. Varuhuset Stockmann, som typ är som NK, blev stopp nummer ett, där det finns bland annat en Make Up Forever-disk. Jag köpte mig en HD-foundation som jag har varit sugen på att testa hur länge som helst men inte vågat beställa då jag ville prova ut nyans först. Det blev även en eyes to kill-skugga från Armani och min stapelduschkräm, One ginger morning från treacle moon, som jag har bunkrat varje gång jag har varit i Riga.


IMG_8383


IMG_8384
Jag vill ha allt!Sedan styrde vi kosan vidare mot varuhuset Origo, som ligger precis bredvid Stockmann, för ett besök på bästa nagellacksbutiken Oniks Beta. Här kan du fynda nagellack från bland annat China Glaze, OPI, Orly och SPAritual till 50-60% lägre priser än i Sverige, och de har även lack från mer sällsynta och äldre kollektioner. Tidigare år har jag hittat riktiga rariteter i den här butiken, som China Glaze BLK-BILA-BONG och OPI Yokohama twilight. I år kom jag från butiken med 7 lack från Orly som jag betalade drygt 40 kr/st för.


IMG_8393
Zaida, Cilla och Linda


IMG_8386
Nail polish heaven


14
Mina shoppingfynd, än så länge!Sedan var det dags för guidad rundtur i Riga, som började med resa i minibuss och avslutades med promenad i Gamla stan. Efter rundturen passade vi på att besöka ett par butiker som ligger i gamla stan på väg hem till hotellet: Disco cosmetics, som har lite udda märken som t.ex. Pupa, men även Make up factory, Rimmel, Borjouis, IsaDora och Mavala, Drogas som är en kombinerad skönhets/apotekskedja, och Douglas i köpcentret Galerija centrs, som är en tysk skönhetskedja som påminner om Kicks. Det blev ingen shopping där just då, men vi ska ta en sväng tillbaka till Douglas idag så det kanske blir något från runda nummer två.


8
Guidad rundtur


9
Mupp-kalas


11
Guidad rundtur i Gamla stan


10
Finaste huset med lille kissen på taket! <3


12
Karin fick islatte och var nöjd


13
Den obligatoriska Pankukas-bilden!Kvällen var helt fri, så jag, Frida, Linda, Zaida, Viola, Ellen och Karin gick till den mysiga italienska restaurangen Il Patio i Gamla stan, där jag och Viola åt lunch förra året. Vi beställde in huvudrätt, ett par kannor sangria, efterrätt och en flaska mousserande vin och notan landade på ca 150 kr/person. Sjukt billigt, och gott!


15


16
Fri wifi på restaurangen = alla passar på att instagramma, mobilblogga och twittra


17
Sangria for everyone!Efter middagen var vi alla ganska trötta, så vi vände tillbaka till hotellet och tog en mer eller mindre tidig kväll. Lördagen har varit den stora konferensdagen med bland annat trendspaning för hösten och vintern 2012, presentation av Essies höstkollektion, och senare i eftermiddag är det svenska skönhetsföretaget Oriflame som har ordet. Mer om det i nästa inlägg!

In English: The second day in Riga offered free time plus sightseeing. Since I’ve been in Riga before, I visited my favourite beauty stores: Stockmann, which have a Make Up Forever counter and other high end makeup like Armani and such, the small nail polish shop Oniks Beta in the mall Origo, Disco cosmetics, Drogas and Douglas in old town. We ended the night at the Italian restaurant Il Patio in old town and had a really great time. Today has been the big conference day, with presentations from Essie and Oriflame, more about that next time!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

9 comments to Riga 2012, dag 2

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>